Моята снимка
Здравейте и от мен,казвам се Силвия.Постоянно за нещо мисля и успявам да преобразя крайния резултат.Имам си две момиченца,Ивайла и Виктория,най-прекрасното нещо в живота ми.Имам най-мечтания мъж до себе си.Имам и две монголски джербилчета.Някой ден ще си имам коте Кус-кус и куче Рапан.Обичам да създавам мои нещица,правя картички,шия,плета,рисувам,готвя....Надявам се да ви е интересно!

събота, 5 юни 2010 г.

Легендa за цветето момина сълза





Една стара руска легенда разказва за момините сълзи, които израсли от сълзите на водната княгиня Волхова. Тя пламенно обикнала храбрия гуслар Садко. Но когато Волхова научила за горещата любов на Садко към Любава, излязла на брега, за да послуша за последен път чудесните песни на своя любим. Но тя го търсила напразно по брега, дълго блуждала по поля, по блата и гори, вслушвайки се в звуците на нощта. Накрая сред стройните брези Волхова забелязала два силуета на лунната светлина. Това бил Садко. А до него била Любава. Безмълвна, с наранено сърце гордата красавица се обърнала и тръгнала убита от любовна мъка, за да се скрие в своето студено царство. И само луната видяла как от прекрасните й сини очи се ронели бисерни сълзи. Те падали в меката трева, превръщайки се в бели цветя. Така се появили момините сълзи - символ на красотата на любовта и болката на чистото, нежно, горещо моминско сърце.

С новите нещица,нови красоти!!!

7 коментара:

  1. Прекрасна е!Толкова нежност има в нея!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле мила страхотна е картичката ти:))Много нежна и свежа:))))Честито за новите придобивки и с удоволствие да твориш с тях:))))Легендата много ми хареса до сега не бях я чела:)))))
    Хубав ден от мен:)))

    ОтговорИзтриване
  3. много е красива и толкова нежна ,момината сълза е станала страхотна

    ОтговорИзтриване
  4. Много красива легенда и прекрасна картичка!

    ОтговорИзтриване
  5. Очень интересная легенда, красивые ландыши!!!
    Замечательная открытка!

    ОтговорИзтриване
  6. Сиси, картичката ти е много красива, момината сълза е като истинска.
    Честити нови придобивки, ще очаквам да видя следващите красоти, които ще създадеш :)

    ОтговорИзтриване

Любимите ми блогове са...

candy blog